Aankoop in krappe markt!

Altijd overzicht van de huizenmarkt
Een NVM-aankoopmakelaar weet elke dag wat er nieuw op de markt komt, omdat hij goed contact heeft met collega-makelaars. Hij kent de (lokale) markt en houdt alles voor je in de gaten. Tevens weet hij precies waar je naar op zoek bent en kan je wijzen op alternatieven waar je zelf niet naar zou kijken.

Jouw wensen
Een aankoopmakelaar weet wat er mogelijk is binnen je budget. Daarnaast kijkt hij kritisch en objectief naar wat een goed huis voor jou is. Is de buurt wel zo leuk als je aanvankelijk dacht? Met welke regels en verplichtingen krijg je te maken?

Hoofd koel houden
Voor veel mensen is de aankoop van een huis de grootste uitgave van hun leven. Maar zeker als er volop belangstellenden zijn voor de woning die je op het oog hebt, krijg je maar weinig tijd om overal rustig over na te denken. Door een aankoopmakelaar voor je te laten bieden, is de kans veel kleiner dat je teveel voor een huis betaalt. De aankoopmakelaar houdt altijd het hoofd koel; hij laat zich niet leiden door de emotie, maar door zijn kennis van wat werkt. Zo kan hij je adviseren om het meest aantrekkelijke bod uit te brengen in de ogen van de verkoper. Het gaat daarbij lang niet altijd alleen maar om geld. Je NVM-makelaar helpt je graag bij het bepalen van de beste strategie. Hij denkt aan jouw zakelijke belang. Laat jouw belangen nooit behartigen door de makelaar van de verkoper – die werkt immers voor de tegenpartij. Neem daarom altijd je eigen aankoopmakelaar mee.

Hulp bij bieden
In een krappe markt zijn kopers al snel geneigd om boven de vraagprijs te gaan bieden. Je makelaar kan je daarvoor behoeden als het niet nodig is. Of je er juist toe aansporen als je de financiële ruimte hebt en een hoger bod net het verschil kan maken. Uit ervaring weet hij dat het niet altijd het hoogste bod is dat het huis krijgt, maar juist de bieder met het meest gunstige bod in de ogen van de verkoper. Zo voorkom je dat je onnodig te hoog biedt, maar vis je ook niet achter het net.

Onderzoeksplicht voor de koper.
Van jou als koper wordt verwacht dat je zelf de staat van de woning onderzoekt. Want gebreken die bij de bezichtiging kunnen worden ontdekt, mogen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en zijn voor rekening van de koper. De aankoopmakelaar ontzorgt je zoveel mogelijk en adviseert je graag over alles wat met deze onderzoeksplicht te maken heeft. Ook wijst hij je op veel voorkomende gebreken. Ook zal hij je wijzen op mogelijke ontbindende voorwaarden die je aan het bod kunt koppelen.

Ontzorgen na de koop
Vlak voordat je naar de notaris gaat, zal hij samen met jou de woning inspecteren. Het kan namelijk zijn dat er tussen het sluiten van de koopovereenkomst en de levering schade aan de woning is ontstaan. De verkoper moet die schade dan eerst herstellen of vergoeden. Ook na de verkoop blijft je makelaar beschikbaar voor vragen en advies.

 

Bron: NVM

Aankoop in krappe markt!

Wij helpen u graag bij het zoeken naar uw nieuwe woning! Plaats vrijblijvend een zoekopdracht en wij nemen contact met u op.


Waar bent u naar op zoek?