Tips voor het bezichtigen van een woning

Het is zo ver: het is tijd voor de bezichtiging van de woning die aan uw wensen voldoet. Samen met uw Buitenkans aankoopmakelaar bezoekt u de woning of bouwkavel. Uw makelaar heeft vanzelfsprekend een lijst met aandachtspunten. Voor uzelf is het ook prettig om goed voorbereid naar de bezichtiging te komen. Daarom geven wij 3 tips voor het bezichtigen van een woning:

1. Stel een vragenlijst op

Vooraf een vragenlijst opstellen zorgt ervoor dat u ter plekke niets vergeet te vragen. Denk bij het opstellen van de lijst aan vragen als:
- Waarom willen de verkopers de woning verkopen?
- Hoe oud is de keukenapparatuur?
- Is er ooit lekkage geweest?
- Wat is de gezinssamenstelling in deze buurt?

2. Bezichtig de woning als het licht is

In het daglicht ziet alles er beter uit. Wellicht ziet u al die heerlijke schaduwplek in de tuin voor de warme zomerdagen. U ziet zo ook de lichtinval in de woning. Kunstverlichting kan een vertekend beeld geven van de woning. Sfeer creëren met kunstverlichting is afhankelijk van uw smaak en kunt u zelf inrichten als u de woning eenmaal betrekt!

3. Let op de details

De eerste indruk is ontzettend belangrijk en dat weet een verkoopmakelaar ook. De woning die we bezichtigen is netjes opgeruimd, hier en daar misschien wat opgeknapt en er staat een mooie bos  bloemen op tafel. Vergeet niet op de details te letten. Wat is de staat van onderhoud? Opent het raam soepel? Zijn er scheuren of vochtplekken te zien? Als de verkoopmakelaar het toestaat, kunt u ook foto’s maken tijdens de bezichtiging. Zo kunt u later nog eens naar de details kijken.


Buitenkans aankoopmakelaars is een unieke makelaardij die alleen adviseert en optreedt voor de kopers van woningen en bouwkavels in het buitengebied. Wij begeleiden en adviseren alleen de kopers, hierdoor bent u gewaarborgd van het meest objectieve en eerlijke advies. Wij helpen u graag bij het zoeken naar uw nieuwe woning! Samen gaan we zoeken, vinden en kopen. Neem gerust contact met ons op of plaats vrijblijvend een zoekopdracht.

Tips voor het bezichtigen van een woning

Wij helpen u graag bij het zoeken naar uw nieuwe woning! Plaats vrijblijvend een zoekopdracht en wij nemen contact met u op.


Waar bent u naar op zoek?