Een bouwkavel in het buitengebied kopen: 4 zaken om op te letten

Zelf uw droomwoning realiseren? Dat kan! Een mooie locatie in een buitengebied leent zich uitstekend voor het bouwen van een woning. Bij het kopen van een woonkavel komen andere zaken, afspraken en details naar voren dan bij bestaande bouw. In deze blog bespreken we 4 belangrijke punten waar u rekening mee moet houden bij de zoektocht naar de perfecte locatie voor uw nieuwe woning.

 

De omgeving van de kavel

Het klinkt misschien als de ultieme locatie: een kavel midden op het platteland. Let er wel op dat u nagaat welke voorzieningen voor u en uw gezin belangrijk zijn. Verhuist u met kinderen, dan is het prettig als er scholen of een treinstation in de buurt zijn. Ook de afstand tot voorzieningen als zorgverleners en winkels is in veel gevallen belangrijk. Zeker niet onbelangrijk is de toekomst van de omgeving. Bij uw aankoopmakelaar kunt u laten onderzoeken of dit buitengebied ook echt rustig en ruimtelijk blijft. Zijn er bouwplannen voor deze omgeving? En op welke termijn worden deze gerealiseerd. 

 

Let goed op de grond

Hoe is de conditie van het stuk grond? Ligt er veel puin, staan er grote bomen die gekapt moeten worden of zijn er sporen van verontreiniging? Dat brengt allemaal extra kosten met zich mee. Uw aankoopmakelaar van Buitenkans zal u altijd adviseren om een bouwspecialist of architect mee te laten kijken naar de kavel die u op het oog heeft.

 

Grootte van de bouwkavel

Door vooraf een plan te maken met uw woonwensen centraal, kunt u gerichter zoeken naar een bouwkavel met de juiste specificaties. Gaat u voor groot, groter, grootst of koopt u een kleinere kavel? De woning van uw dromen moet natuurlijk wel passen op de kavel die u op het oog heeft. Wanneer u een kleinere bouwkavel koopt, blijft er meer budget over om te besteden aan de woning.

 

Bekijk het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan geeft onder andere informatie over hoe hoog er mag worden gebouwd op de kavel, hoe ver de woning van de erfgrens af mag of moet staan, het maximale aantal vierkante meters bebouwing, de inhoud van het bouwvolume en nog veel meer. Ook kunt u in het bestemmingsplan zien of er andere gebouwen in de omgeving van de kavel worden gebouwd.

De aankoopmakelaars van Buitenkans zijn gespecialiseerd in de aankoopbegeleiding van woningen en bouwkavels in het buitengebied. Onze adviseurs zijn thuis in landelijk wonen, en houden met alles rekening in de zoektocht naar uw nieuwe droomwoning. Meer weten over de mogelijkheden en onze diensten? Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor. 

Een bouwkavel in het buitengebied kopen: 4 zaken om op te letten

Wij helpen u graag bij het zoeken naar uw nieuwe woning! Plaats vrijblijvend een zoekopdracht en wij nemen contact met u op.


Waar bent u naar op zoek?